آشنایی با انواع بلوک سیمانی

ساخت وبلاگ
بلوک سیمانی یا بلوک بتنی از اختلاط سیمان و آب با شن ریزدانه و ماسه یا دیگر سنگدانه های مناسب، لرزاندن، متراکم نمودن مخلوط، به عمل آوردن و مراقبت از آن ها در محیط مناسب ساخته می شود. وزن بلوک تابع وزن بتنی است که بلوک از آن ساخته می شود. اگر بخواهیم بلوک سیمانی را از لحاظ وزن تقسیم کنیم باید آن را در سه دسته وزن معمولی، نیمه سبک و سبک قرار دهیم. ما در این مقاله به انواع بلوک سیمانی می پردازیم.

بلوک سیمانی باربر و غیرباربر

بلوک های سیمانی بر اساس استاندارد و دارای بودن ویژگی های خاص به دو نوع باربر و غیرباربر تقسیم می شود. 

بلوک سیمانی توخالی و توپر

اگر بخواهیم بلوک های سیمانی را از نظر شکل ظاهری آن ها مورد بررسی قرار دهیم، به دو دسته توخالی و توپر تقسیم می شوند. 

بلوک های توپر بلوک هایی هستند که سطح مقطع خالص آن ها در هر سطح موازی با سطح باربر نباید کمتر از 8 درصد سطح مقطع ناخالص اندازه گیری شده در همان سطح باشد. قابل ذکر است بلوک ها می توانند کف پر و یا کف خالی نیز باشند. بنابراین، اگر بخواهند سازه ها را سبک تر نمایند از بلوک های کف پر استفاده می کنند. 

 بلوک سیمانی معمولی

این نوع بلوک ساخته شده از شن و ماسه طبیعی رودخانه ای یا شکسته بوده و چگالی بلوک سیمانی معمولی پس از خشک شدن در گرمخانه حدود 2000 کیلوگرم بر مترمکعب می باشد. این نوع بلوک سیمانی در انواع فرم ها و شکل ها تولید شده و به دو صورت ته باز و ته بسته می باشند. قابل ذکر است نوع ته بسته بلوک سیمانی معمولی به دلیل کاهش هزینه در ساخت سازه های ساختمانی و کاهش وزن آن کاربرد بیشتری دارد. بلوک های سیمانی معمولی به دو صورت دیواری و سقفی تولید می شوند. 

ابعاد بلوک های دیواری متداول بر اساس استاندارد 40*20*10، 40*20*15، 40*20*20، 40*20*25 و 40*20*30 می باشد. ضخامت جداره ها بر اساس بایر یا غیربایر بودن متفاوت می باشد.

بلوک های بتنی سقفی نیز در اندازه های مختلف در کارآگاه ها و کارخانه های مجهز تولید می شوند.  

بلوک سیمانی سبک

بلوک هایی که چگالی آن ها حداکثر 1700 کیلوگرم بر مترمکعب باشد، بلوک های سیمانی سبک نامیده می شوند. و در صورتی که چگالی آن ها بین 1700 تا 2000 کیلوگرم بر متر مکعب باشد، به آن ها بلوک نیمه سبک گفته می شود. 

بلوک لیکا

بلوک پوکه صنعتی و یا بلوک لیکا از مخلوط سبک دانه با سیمیان و آب به دست می آید. برای حفظ سبکی این قطعات، ریزدانه طبیعی از بتن حذف شده و محصول نهایی دارای تخلخل بالاتری نسبت به بتن نیمه سبک خواهد داشت. بلوک لیکا به دو شکل توپر و توخالی برای کاربرد در دیوار و سقف تولید می گردد. 

بلوک بتن گازی 

بتن هوادار اتو کلاو شده (AAC) یا بتن گازی یکی از انواع خاص بتن سبک متخلخل می باشد.این بتن به علت وزن کم و خواص عایق حرارتی خود باعث کاهش وزن ساختمان و صرفه جویی در مصرف انرژی می گردد و بدین لحاظ کاربرد آن در سطح جهان در حال گسترش می باشد.این بلوک ها به نام هبلکس شناخته می شوند.


برچسب‌ها: بلوک ساختمان, بلوک سیمانی, انواع بلوک, بلوک زن, بلوک زنی دستگاه بلوک زنی اتوماتیک و مقاومت فشاری...
ما را در سایت دستگاه بلوک زنی اتوماتیک و مقاومت فشاری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : irantechnik بازدید : 143 تاريخ : چهارشنبه 11 فروردين 1400 ساعت: 20:05